Myspace

Myspace är en webbsida gjord för artister som vill dela med sig av sitt skapande men även för att hitta och se andras. Sidan är som mest populär bland artister och folk intresserade av musik, många stora artister och band har idag ett konto på myspace där de delar med sig av sin musik.

Mycket populär bland, musiker, designers och fotografer

Även om sidan är mycket populär bland musiker så kan du hitta mycket annat här, så som designers, fotografer, konstnärer eller vad mer man nu skulle kunna tänka sig.

På sidan får du chansen att lägga upp en presentation om dig själv för att andra lättare ska kunna hitta dig och veta vem du är. När du gjort ett konto är de fritt fram och dela med sig och du kan göra allt från att blogga, lägga upp bilder eller dina egna låtar, på så sätt kan andra hitta det du har gjort och om de gillar det, dela det vidare till andra.

Använder du dig av sidan som musiker, gör musik och kanske funderar på att hitta någon som ska sjunga i din låt eller bara något du vill jobba tillsammans med så är Myspace en bra sida att använda sig av. Då kan du gå in på sidan och lyssna vad folk har delat med sig av och på så sätt hitta den som passar för just de du behöver.

Världens största sociala nätverk 2008

Sidan bildades i Augusti 2003 av grundarna Tom Anderson och Chris Dewolfe och ett gäng programmerare, alla från eUniverse. Efter att idéen började komma upp tog de bara 10 dagar innan den första Myspace versionen var klar för att laddas upp.

Myspace första medlemmar var personer anställda på eUniverse. De hade olika tävlingar som gick ut på att försöka få ihop så många användare till sidan som möjligt. Tack vare eUniverses användare på 20 miljoner och alla deras e-post-prenumeranter kunde de snabbt få igång Myspace. Sidan blev snabbt populär bland både tonåringar och unga vuxna och bara efter några år var Myspace världens största sociala nätverk.

Myspace låg snabbt efter start högt upp på listorna och i slutat av 2007 / början av 2008 sågs den som den största sidan inom sociala nätverk på listorna och vart värt 12 biljoner dollar.

Många musiker som slagit igenom tack vare Myspace

Efter det tog dock Facebook över listorna och Myspaces popularitet var inte längre lika hög då de förlorade en hel del medlemskap.

Några musiker som blev kända genom Myspace är Owl City, Lily Allen, Sean kingston och Arctic Monkeys men även ett flertal andra. Det är mer än 8 miljoner artister som har hittats tack vare myspace och antalet fortsätter att öka dagligen.

Även om de är många som använder sig av sidan för att slå igenom och för att bli upptäckt så är de många artister som redan är kända och har skivbolag som laddar upp sin musik här. För dem att ha ett konto här har de tillgång till en bra sida som ger de chansen att få ut sin musik till många människor och för andra att enkelt hitta låtar och album från sina favoritartister.

myspace